Συμβουλές – στρατηγικές & tips για να πάτε εύκολα στο ταμείο!

symvoules-stratigikes-kai-tips-gia-na-pate-eukola-tameio

Το στοίχημα έχει γίνει το αγαπημένο χόμπι χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων Ελλήνων από την ημέρα που έφτασε επίσημα στη χώρα μας. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν το συναρπαστικό αυτό χόμπι που επιτρέπει στους γνώστες των σπορ να εκμεταλλευτούν αυτή την αγάπη και τις γνώσεις τους και να βγάλουν και χρήματα από αυτές. Κάθε παίκτης στοιχήματος λοιπόν, ειδικά αν είναι νέος, έχει ένα ερώτημα στο μυαλό του «πώς θα βγάλω περισσότερα χρήματα από το στοίχημα» ή «πως θα κερδίσω σε περισσότερα στοιχήματα». Ας δούμε λοιπόν μερικά tips που θα φανούν χρήσιμα τόσο σε παλιούς παίκτες όσο και σε νέους.

Μην παίζετε με έναν μόνο bookmaker

Ο bookmaker είναι με απλά λόγια αυτός στον οποίο παίζεται το στοίχημα. Παλιότερα ήταν μεμονωμένοι επιχειρηματίες του χώρου, τώρα είναι μεγάλες επιχειρήσεις. Οι bookmaker πλέον βρίσκονται κυρίως στο διαδίκτυο και αυτό σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός τους είναι πολύ μεγάλος. Κάθε μέρα βρίσκονται σε έναν άτυπο αγώνα για το ποιος θα συγκεντρώσει τους περισσότερους παίκτες και στοιχήματα, άρα και τα μεγαλύτερα κέρδη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλά δεν προσφέρουν όλοι τις ίδιες αποδόσεις. Αν λοιπόν θέλετε να παίξετε κάποια συγκεκριμένα στοιχήματα, καλό θα ήταν να ψάξετε λίγο και να παίξετε στον book που προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις, ακόμη και αν αυτός δεν είναι «ο αγαπημένος» σας. Θα είναι λοιπόν καλό να έχετε λογαριασμούς σε παραπάνω από ένα στοιχηματικά sites.

Η μελέτη είναι το κλειδί της επιτυχίας

Με απλά λόγια αν παίζετε στοίχημα στην τύχη ή με βάση την εντύπωση που έχετε για μια ομάδα ή έναν αθλητή, είναι σαν να παίζετε τζόγο, σαν να παίζετε τζόκερ ή κάποιο παρόμοιο παιχνίδι, οπότε οι απώλειες είναι κάτι πολύ λογικό αν όχι κι εγγυημένο. Ο σωστός παίκτης στοιχήματος μελετάει προσεκτικά πριν καταθέσει το δελτίο του. Τι μελετάει όμως; Η απάντηση είναι πολύ απλή: τα στοίχημα προγνωστικά. Με τα προγνωστικά παίρνουμε μια πολύ καλή και λεπτομερή εικόνα για τη κατάσταση σε κάθε αγώνα ή ματς και μαθαίνουμε αν η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας ισχύει στη πραγματικότητα. Έτσι το στοίχημα μας από καθαρός τζόγος γίνεται προϊόν μελέτης, σχεδιασμού και στρατηγικής και οι πιθανότητες νίκης αυξάνονται σημαντικά.

Να παίζετε με βάση τις αποδόσεις

Με απλά λόγια, το να παίξει κανείς ένα στοίχημα παρολί το οποίο περιέχει 4 σιγουράκι κι ένα αουτσάιντερ είναι σαν να καίει τα λεφτά του. Ο κάθε τύπος στοιχήματος είναι για συγκεκριμένες στρατηγικές και αποδόσεις. Οι μικρές αποδόσεις – πράγμα που σημαίνει σχεδόν σίγουρο αποτέλεσμα – είναι καλό να συνδυάζονται σε παρολί στοιχήματα για να γίνεται η άθροιση τους και να προκύπτει ένα αξιοπρεπές κέρδος με μικρό ρίσκο. Το ποντάρισμα σε αουτσάιντερ είναι καλύτερο σε μεμονωμένα στοιχήματα και μάλιστα σε συνδυασμό με «σιγουράκια» για να μετριαστούν οι απώλειες όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν λοιπόν θέλετε να πάρετε μεγάλα ρίσκα με μεγάλες ανταμοιβές και κέρδη, είναι καλό να τα κάνετε μεμονωμένα και πάντα με ένα δίχτυ ασφαλείας.

Μην απογοητεύεστε

Μπορεί να μελετήσετε προγνωστικά για πολλές ώρες και να καταστρώσετε ένα μεγαλοφυές στοιχηματικό σχέδιο και να πάτε κουβά. Αυτό είναι κάτι που μπορεί και θα συμβεί, ίσως και πολλές φορές στη σειρά. Ο παράγοντας τύχη πάντα παίζει ρόλο στο στοίχημα. Μπορεί αυτός να είναι μικρός, αλλά είναι πάντα εκεί και μπορεί να ανατρέψει ακόμη και τα καλύτερα και πιο βέβαια προγνωστικά. Μην απογοητευτείτε αν σας συμβεί αυτό. Να ξέρετε ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χάσετε, ακόμη και αν οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας.

Προσοχή στα πονταρίσματα

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι για να παίξετε στοίχημα θα πρέπει να έχετε χρήματα. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε πειθαρχία και αυτοέλεγχο για να μην καταλήξετε κι εσείς σαν κάποιους επιπόλαιους παίκτες που χάνουν περιουσίες στο στοίχημα. Να έχετε συγκεκριμένο budget για στοίχημα κάθε μήνα και να μην το υπερβαίνετε ποτέ και για κανέναν λόγο. Να παίζετε πάντα χρήματα που σας περισσεύσουν ή, ακόμη καλύτερα, με τα κέρδη από τα στοιχήματα σας. Ποτέ μα ποτέ μην παίξετε στοίχημα με χρήματα που είχατε στην άκρη για άλλο λόγο.

Προώθηση ιστοσελίδων μέσω των μηχανών αναζήτησης

proothisi-istoselidon-meso-ton-mixanon-anazitisis

Όταν κάποιος ακούει για προώθηση ιστοσελίδας στο διαδίκτυο είναι λογικό το μυαλό του να πηγαίνει σε «συμβατικές» λύσεις όπως οι διαφημίσεις τύπου Google και Facebook Ads ή ακόμη και οι διαφημίσεις στο YouTube. Αυτές οι πιο παραδοσιακές μέθοδοι σίγουρα έχουν πολλά υπέρ, με κυριότερο τη άμεση βελτίωση της επισκεψιμότητας με την έναρξη της εκστρατείας, αλλά έχουν και πολλά μειονεκτήματα με κυριότερο το γεγονός ότι τα οφέλη διαρκούν μόνο όσο «τρέχει» η καμπάνια και για να τρέξει πολύ ή για όλη τη διάρκεια ζωής ενός site, θα χρειαστούν σίγουρα πολλά χρήματα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη μέθοδος η οποία είναι πιο πολύπλοκη αλλά παρέχει αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, πολύ organic traffic (θα εξηγήσουμε αργότερα τι είναι και γιατί είναι σημαντικό) και μια ιστοσελίδα πολύ φιλική στον χρήστη. Η μέθοδος αυτή δεν είναι άλλη από την προώθηση ιστοσελίδων μέσω των μηχανών αναζήτησης, κάτι που γίνεται με το περίφημο SEO. Για να καταλάβετε τι ακριβώς είναι αυτή η μέθοδος, θα πρέπει να δούμε πρώτα πως δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης.

Πως δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό που έκανε τη Google να ξεχωρίσει δεν ήταν τόσο η ακρίβεια των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις όσο ο τρόπος που παρουσιάζονται τα εν λόγω αποτελέσματα. Χάρη σε έναν ειδικό αλγόριθμο, η Google για κάθε αναζήτηση μπορεί να βρει τα πιο σχετικά sites και να τα παρουσιάσει στον χρήστη με μια ορισμένη αξιολογική κατάταξη. Όσο πιο ψηλά είναι μια σελίδα στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google ή οποιασδήποτε άλλης μηχανής αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι να παρέχει στον χρήστη όχι μόνο το αποτέλεσμα στην αναζήτηση του, αλλά και μια εύκολη κι ευχάριστη εμπειρία περιήγησης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν κάποια σελίδα από την κορυφή των αποτελεσμάτων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι αν μια σελίδα βγαίνει στη δεύτερη σελίδα της Google, είναι σαν να μην υπάρχει.

Γιατί η θέση στα αποτελέσματα έχει σημασία

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τα παραπάνω, η επισκεψιμότητα ενός site είναι θετική συνάρτηση της κατάταξης του στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων: όσο πιο ψηλά είναι ένα site, τόσο πιο πολύ traffic θα έχει. Το traffic που έρχεται από τις μηχανές αναζήτησης είναι το λεγόμενο organic traffic το οποίο είναι και το πιο πολύτιμο για μια ιστοσελίδα. Με τον όρο organic traffic εννοούμε τις επισκέψεις που γίνονται «αυτοβούλως» από κάποιον χρήστη του διαδικτύου. Με άλλα λόγια, ο επισκέπτης έρχεται στο site μας επειδή ήδη ψάχνει κάτι σχετικό και όχι επειδή έκανε κλικ σε μια διαφήμιση, κάτι που μπορεί να έγινε από απλή περιέργεια ή και κατά λάθος.

Το γεγονός ότι ο χρήστης έρχεται αυτοβούλως και μετά από δική του έρευνα, σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να αλληλοεπιδράσει κάπως με το site και να μετατραπεί σε πελάτη ή συνδρομητή. Με άλλα λόγια, μια καλή κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης δεν φέρνει απλά μεγάλη ποσότητα traffic, αλλά φέρνει και «ποιοτικούς επισκέπτες».

Πως γίνεται η προώθηση μέσω μηχανών αναζήτησης

Η εν λόγω προώθηση γίνεται κυρίως με τη μέθοδο του SEO. Με απλά λόγια, ένας ειδικός ή – ακόμη καλύτερα – μια επιχείρηση θα αναλάβει να βελτιστοποιήσει την ιστοσελίδα σας για τις μηχανές αναζήτησης, δηλαδή θα την κάνει πιο «ελκυστική» για τις μηχανές αναζήτησης κάνοντας όλες τις απαραίτητες κινήσεις και αλλαγές για να πληροί η ιστοσελίδα όσο το δυνατόν περισσότερα κριτήρια κατάταξης και να καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων.

Η όλη διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα αφού απαιτεί ειδικές γνώσεις και πολύ σχεδιασμό. Τα οφέλη της δεν είναι άμεσα ορατά, αλλά μόλις γίνουν αισθητά, η διαφορά στο traffic είναι μεγάλη. Επιπλέον, τα οφέλη παραμένουν και μετά το τέλος της δουλειάς του SEO expert, αφού η ιστοσελίδα θα έχει βελτιστοποιηθεί και αν δεν αλλάξει σημαντικά, θα εξακολουθεί να πληροί τα κριτήρια υψηλής κατάταξης.

Η προώθηση μέσω μηχανών αναζήτησης είναι μια σημαντική επένδυση, η οποία όμως θα αποφέρει μακροπρόθεσμα και πολύ σημαντικά οφέλη.

Τι είναι το τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας και ποια η χρήση του;

ti-einai-to-tilekontrol-gkarazoportas-kai-poia-i-xrisi-tou

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε γκαραζόπορτα μπορεί να προσέξετε κάτι που σας φαίνεται κάπως παράξενο: τον όρο τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας. Εδώ λοιπόν είναι που πολλοί σκέφτονται «τι ακριβώς χρειάζεται το τηλεκοντρόλ σε μια γκαραζόπορτα; Δεν είναι τηλεόραση ή κάτι τέτοιο, μια πόρτα δεν είναι εν τέλει;». Οι ερωτήσεις αυτές είναι απόλυτα λογικές, αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι ξεχνάμε έναν σημαντικό παράγοντα: υπάρχουν αυτόματες και χειροκίνητες γκαραζόπορτες. Εννοείται ότι στις χειροκίνητες γκαραζόπορτες δεν χρειάζεται το τηλεκοντρόλ, χρειάζεται όμως στις αυτόματες.

Πριν να ξεκινήσουμε να μιλάμε για τα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας λοιπόν, καλό θα ήταν να δούμε πως δουλεύουν οι αυτόματες γκαραζόπορτες. Στην ουσία μια αυτόματη γκαραζόπορτα είναι μια κανονική – χειροκίνητη γκαραζόπορτα η οποία έχει ένα ειδικό μοτέρ που αναλαμβάνει να κλείνει και να ανοίγει την πόρτα χωρίς τη φυσική παρέμβαση του χρήστη. Το μοτέρ αυτό είναι λοιπόν στην ουσία η «καρδιά» μιας αυτόματης γκαραζόπορτας, αφού χωρίς αυτό μια πόρτα είναι χειροκίνητη. Το τηλεκοντρόλ λοιπόν χρησιμεύει κυρίως για τον έλεγχο του μοτέρ αυτού.

Σε τι ακριβώς χρησιμεύει ένα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας;

Όπως είπαμε και πριν, στην ουσία το τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας χειρίζεται το μοτέρ μιας αυτόματης γκαραζόπορτας, αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει στον χρήστη να χειρίζεται την πόρτα του χωρίς να την ακουμπήσει και πολλές φορές – μιας που μιλάμε και για γκαραζόπορτα – χωρίς να χρειαστεί να βγει από το αυτοκίνητο του. Γιατί όμως κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο; Τι κερδίζει κανείς από το να έχει μια τηλεχειριζόμενη αυτόματη γκαραζόπορτα;

Πρώτα απ’ όλα, το να μπορεί να ανοίξει κανείς την γκαραζόπορτα του χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο του είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του γκαράζ και κατ’ επέκταση του αυτοκινήτου και του σπιτιού. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πολύ απλά όταν δεν χρειάζεται να βγεις από το αυτοκίνητο για να ανοίξεις τη γκαραζόπορτα δεν εκτίθεσαι σε κάποιον κίνδυνο, όπως κάποιον κλέφτη που μπορεί να παραμονεύει για να επιτεθεί είτε στον οδηγό είτε για να καταφέρει να γλιστρήσει μέσα στο γκαράζ. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί σε μια οικοδομή. Γενικά, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού κατά το άνοιγμα και κλείσιμο της γκαραζόπορτας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ασφάλεια τόσο του οδηγού όσο και του γκαράζ.

Επιπλέον, ο χειρισμός της γκαραζόπορτας από απόσταση είναι απλά κάτι το πολύ εύκολο, άνετο και αποτελεσματικό και μπορεί να βοηθήσει άτομα που δυσκολεύονται να χειριστούν τη γκαραζόπορτα τους είτε λόγω σωματικής διάπλασης είτε απλά λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας. Με άλλα λόγια, ένα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας μπορεί να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και να βοηθήσει σημαντικά άτομα με δυσκολίες.

Πώς δουλεύει ένα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας;

Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι δουλεύει σε γενικές γραμμές όπως οποιοδήποτε άλλο τηλεκοντρόλ. Θα πρέπει να έχει μπαταρία, η οποία αποτελεί και την πηγή ενέργειας του. Από εκεί και μετά, όταν ο χρήστης πατάει κάποιο πλήκτρο, το τηλεκοντρόλ μεταφέρει την εντολή στον δέκτη, ο οποίος και αναλαμβάνει να εκτελέσει την εντολή του χρήστη. Ο δέκτης στη συγκεκριμένη περίπτωση θα βρίσκεται κάπου κοντά στην πόρτα και θα δίνει την εντολή ανοίγματος ή κλεισίματος στο μοτέρ, το οποίο και θα αναλάβει να την φέρει εις πέρας.

Τι γίνεται αν μείνει από μπαταρίες το τηλεκοντρόλ;

Το τηλεκοντρόλ συνήθως δεν είναι ο μόνος τρόπος ελέγχου της πόρτας. Πάντα υπάρχουν κι εναλλακτικές λύσεις για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της πόρτας και η ασφάλεια του χώρου. Αν λοιπόν τελειώσουν οι μπαταρίες, τότε θα μπορέσετε να ανοίξετε και να κλείσετε την πόρτα είτε χειροκίνητα είτε μέσω κάποιου άλλου «σταθερού» κοντρόλ πάνελ. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να ελέγχετε τις μπαταρίες σας και να έχετε μαζί σας και κάποιες ανταλλακτικές για να μπορέσετε να τις τοποθετήσετε στο τηλεκοντρόλ όταν τελειώσουν οι παλιές. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν αυτά τα τηλεκοντρόλ είναι κοινές και μπορείτε να τις βρείτε παντού, οπότε δεν πρόκειται να μείνετε χωρίς κοντρόλ για πολύ.

Επιτέλους φτάνουμε

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, είμαστε σχεδόν πίσω και πάλι.. Έχουμε ανανεωθεί και έχουμε αναβαθμίσει τα ενδιαφέροντα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Ελάτε μαζί μας και θα ανακαλύψουμε μαζί τον εκπληκτικό κόσμο της τεχνολογίας. Μείνετε ενημερωμένοι.